Борисов каза кой е реалният премиер. Поиска оставка на Тагарев

Преди това Тагарев се оплака от критиките на лидера на ГЕРБ

Борисов каза кой е реалният премиер. Поиска оставка на Тагарев | StandartNews.com

Бойко Борисов поиска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Това се случва, след като Тагарев даде интервю за бТВ тази сутрин, в което коментира критиката на лидера на ГЕРБ, че кабинетът не е дал и болт на Украйна.

Министърът съобщи, че нова помощ за Украйна ще има и обяви, че финансовото й измерение ще е в пъти по-голямо от това на предоставената досега.

"Постоянните критики и атаки срещу мен пречат да изпълним тази своя политика", оплака се Тагарев.

Борисов, както стана ясно от негово изявление пред медиите преди малко, иска смяната,  тъй като го определя като неработещ - най-вече заради факта, че обещаните на Украйна БТР-и още са в София.

"Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни зам.-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента", посочи Борисов.

Две седмици ги чаках да се напътуват. През уикенда имам мероприятие, а е и 3 март. Това не е документ, който да се пише на коляно на поляната, каза още Борисов по повод ротацията и споразумението, което ГЕРБ предложи на ПП-ДБ.

"Могат да си подават оставки, колкото искат. Това не е нещо различно от това, което сме приели. Когато говорим за независими регулатори, служби, съдебна система, може да звучи като делкане. Когато говорим за парламентарна държава, първото, което се гласува са премиер и министри", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз (ЕС)", добави той и уточни: "Меморандум малко като „Джемкорп“ ми звучи, а споразумение. Не сме получили оценката на министрите. Аз не съм нито Габриел, нито Денков, и аз чакам. В коалиционното споразумение ще представим равнопоставеност в управлението на държавата. Да се носи отговорност", каза още той.

"Петков и Денков всеки ден имат медийни изяви и казват "Борисов да не се изявява". Изявяват се от сутрин до вечер. И когато се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви", добави Борисов.

"По този начин не се работи - в 9 часа са 20 човека в пленарна зала", уточни той.

"Г-н Петков, който има огромен талант да води преговори и затова непрекъснато пресира с тях, аз ще предложа преговорен екип по коалиционното споразумение", каза Борисов и уточни, че в преговорния екип за ротацията ще са Теменужка Петкова, Рая Назарян, Деница Сачева.

"Г-н Петков каза, че имам 2000 назначения в ДАНС. За мен е учудващо, че един премиер, защото Кирил Петков за мен е истинският премиер в държавата, може да каже такова нещо", изтъкна Борисов.

"Крайната дума има Кирил Петков, а не Денков. Денков и Габриел бяха компромис, за да може да работи това правителство.

Имам безгранично доверие в знанията, опита и уменията на Мария Габриел. ГЕРБ е партията, която носи отговорността. Ако тя е добър премиер, с добри министри, това е плюс за ГЕРБ. Ако се провалят - това ще е минус за нас", обясни Борисов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
vin
преди 2 месеца

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи