Андрей Райчев видя най-важния ход на Ахмед Доган

Джевдет Чакъров е от създателите на ДПС. Той е много сериозен човек

Андрей Райчев видя най-важния ход на Ахмед Доган | StandartNews.com

Източник: бТВ

„Ахмед Доган взе важно решение. До предната седмица идеята беше, че Делян Пеевски става председател на ДПС. Решението на Доган не е да сложи още един – някакъв, а Джевдет Чакъров. Той е от създателите на ДПС. Той е много сериозен човек. Много е важно – направи се корекция на решението. Без съмнение е имало съпротива.“ Този коментар направи пред бТВ социологът Андрей Райчев.

„Смениха турския посланик и то не с когото и да е, а с много високопоставен чиновник. Историята не е дребна, защото Турция е искала да влияе в ДПС, а Доган е успявал да се противопостави“, каза още Райчев.

„Геополитиката е неизбежен елемент в българската политика. Що се отнася до ДПС, ключов момент беше отстраняването на бившия председател на ДПС Лютви Местан, който направи рязко изказване и подкрепа към Турция, след като беше свален руски самолет“, припомни политологът Димитър Аврамов. 

„Ахмед Доган казва, че парите много са се намесили в една политическа партия. Това отваря тежка тема - доколко корупцията е основополагаща за политическия живот“, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай