Важна промяна с фишове и актове от днес! Засяга всички шофьори

Според премиера Николай Денков това действие не нарушава правата на гражданите

Важна промяна с фишове и актове от днес! Засяга всички шофьори | StandartNews.com

На граничните пунктове от днес при напускане или влизане в България шофьорите ще бъдат предупреждавани, ако имат неплатени глоби. Причината за тези действия е, че голяма част от глобите никога не се събират.

Според премиера Николай Денков това действие на граничните власти не нарушава правата на гражданите.

„След извършени констатации за изключително много невръчени наказателни постановления и електронни фишове за глоби, със заповед на заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ са дадени указания да се извършва справка за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български граждани, с цел по-голяма събираемост  на глобите от извършени нарушения на Закона за движението по пътищата“, съобщиха от МВР. 

„Напомняме, че след връчване на електронен фиш или наказателно постановление, глобата може да се заплати в определен срок, без това да се извършва веднага на граничния пункт. С цел облекчаване на пътния трафик по ГКПП, заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове през почивните дни не се изпълнява“, допълват от там.

А МВР вече изпраща и съобщения на нарушителите за фишове и актове по електронната поща или чрез приложението Вайбър. "Пътна полиция" отчита, че за месец и половина са връчени санкции за 1,25 млн. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Бай
преди 4 месеца

Предната година искаха да ме свалят от колата за 220 лв неплатени глоби а аз дори не карах , гадовете викат имаш да даваш сега ще избягаш и държавата няма да може да си вземе полите

Откажи
Никола
преди 4 месеца

В кой джобове потъват тия милиони и все пари няма за пътища?

Откажи
Шиши Бакшиша
преди 3 месеца

Мен и да ме спрат, няма какво да ми направят. Не могат да ми вземат книжката, защото нямам. Колата и да я вземат ми е все тая - няма винетки, застраховки, прегледи не съм минавал, а и данъци не съм и плащал.

Откажи