В Гърция по празниците. Ето на какво се натъкнаха българите тази година

Обяд за двама души - салата с основно и напитка, излиза между 40 и 45 евро

В Гърция по празниците. Ето на какво се натъкнаха българите тази година | StandartNews.com

Източник: бТВ

Тази година 170 000 българи са избрали да пътуват по великденските празници чужбина. Около 58 000 от са се насочили към южната ни съседка. Има ли промяна в цените там и как се чувстват нашенци, разказва репортаж на бТВ.

От шест години семейството на Станислав Стойков летува в Гърция. Не за първи път ще прекарат и великденските празници там. Прогнозира, че за тричленното му семейство почивката ще струва между 800-1000 евро.

Станислав предпочита гръцкото море пред българското Черноморие предимно заради качеството на обслужването.

Росица Костадинова е собственик на хотел в Неа Плагия. За празниците целият капацитет е пълен, а туристите са предимно от България.

„Великден е един от най-хубавите християнски празници, по традиция се събират приятели и семейства. Хубаво време и интересно прекарване на празниците. Определено около Великден цените са по-ниски, тъй като това е началото на сезона. В момента цените за студио за четирима души е между 40-55 евро според големината им“, обяснява Костадинова.

Казва, че цените през активния сезон ще са като миналогодишните. Студио за четирима души ще бъде между 45 и 90 евро. Обяд за двама души - салата с основно и напитка, излиза между 40 и 45 евро.

Изгодната почивка обаче може да се превърне в солена, ако не спазваме правилата – глобата за употреба на алкохол до 0,4% промила е 200 евро.

Ако в автомобила се вози дете и запалите цигара, ви грози наказание до 1500 евро, а за шофиране с джапанки може да платите 50 евро глоба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи