Скандал в съда! Къси условни присъди за убийство на дете на пътя

Не може за живота на едно дете наказанието да бъде условна присъда, вайкат се родители

Скандал в съда! Къси условни присъди за убийство на дете на пътя | StandartNews.com

Източник: бТВ

Пред апелативния съд в Пловдив се провежда протест. Близките на тийнейджърка, загинала при катастрофа с автомобил, управляван от 17-годишен неправоспособен водач, не са съгласни с условните присъди на момчето и баща му – 2 години и 4 години с изпитателен срок.

„Не може за живота на едно дете наказанието да бъде условна присъда. Мария загина по най-нелепия начин заради безотговорността и самонадеяността на един родител, който е дал ключовете на 17-годишния си син, знаейки че няма шофьорска книжа. Децата са пътували по черен път. Тази безотговорност трябва да де бъде наказана адекватно – с ефективна присъда“, заяви пред бТВ Антония Маринова, майка на загиналото момиче.

Тя пуска дъщеря си Мария на пикник с другото семейството. Според майката деянието е осъзнато е резултатите могат да бъдат предвидени.

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост.

„В хода на делото се оказа, че бащата дава не за първи път ключовете за автомобил на детето. Освен това той е променил маршрута, за който бяхме информирани. Трябваше да ходят на друго място. Искаме адекватна ефективна присъда. Детето ми, както и всички други загинали деца по пътищата на България, имат право на живот и мечти, които им бяха отнети“, каза още почернената майка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай