Пускат след 19 ч. на площада в София, тиха заря ще радва Пловдив

Ще бъдат предприети всички мерки за осигуряването на реда и безопасността

Пускат след 19 ч. на площада в София, тиха заря ще радва Пловдив | StandartNews.com

Полицаи с кучета и шест пропускателни пунктове ще има на площад "Батенберг" в центъра на София тази вечер, където ще се проведе празничният концерт на настъпването на новата 2024 г. Началото му е 21.00 ч., но от СДВР съобщиха, че хората ще бъдат допускани от 19.00 ч.

"Ще бъдат предприети всички мерки за осигуряването на реда и безопасността преди, по време на и след приключване на събитието. Вече е спряно движението по булевард Цар Освободител. Колегите заемат места на КПП-тата. Всеки момент ще започне проверката със служебно животно. Ще има антитерористични екипи в периметъра, който е отцепен, като от около 19.00 ч, след приключване на репетицията, ще има готовност за пускане на КПП-тата. Граждани с по-особено поведение, прекалили с употребата на алкохол например, няма да бъдат допускани. Както и малолетни, непълнолетни без придружител. Ще бъдат отпращани граждани, които имат в себе си забранени вещи и предмети - пиротехнически изделия, хладно оръжие, стъклени бутилки, парфюми в стъклени опаковки. Също така гражданите, които са с по-големи пакети и багажи и следва да имат повече търпение, за да бъдат проверени във връзка с тяхната безопасност и безопасността на останалите присъстващи", каза главен инспектор Иван Георгиев, началник "Масови мероприятия" в СДВР.

Градският транспорт ще работи с удължено разписание. Вече е ограничено движението на пътни превозни средства в района. До 01:00 часа на 1 януари ще продължи концертът. Няма да има фойерверки и пиротехника. Предвидено е светлинно шоу.

*

В Пловдив нощта ще е празнична, също без излишен шум. За първи път на площада ще има "тиха" заря.

От празнично украсения площад "Стефан Стамболов" в Пловдив в 22:00 часа на сцената ще започне новогодишната програма с различни музикални изпълнители и танцьори. Звездата на вечерта е британската легенда - певицата и диджей Соник.

Празничната заря в полунощ ще бъде от типа "тиха" заря. Фойерверките ще са с минимално звуково налягане и минимални димни емисии. Така Пловдив се вписва в европейските стандарти за намаляване на вредното въздействие на шума върху животните и върху хората.

Градският транспорт в Пловдив днес ще работи с намалено празнично разписание, но синята зона остава безплатна и утре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
WilliamCoove
преди 3 месеца

[url=https://bactrim.cyou/]buying bactrim online[/url]

Откажи