Пускат парното в София, ето какво трябва да направите

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си

Пускат парното в София, ето какво трябва да направите | StandartNews.com

От днес започва подаването на топлинна енергия към клиентите на „Топлофикация София“. Първо ще бъдат топлозахранени училища и детски градини, а след това административните и жилищни сгради, съобщиха от дружеството.

От „Топлофикация“ припомнят, че преди пускането на отоплението в сградите е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и те да бъдат запълнени, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е също абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител, припомнят от „Топлофикация“.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия, казват от дружеството.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат на телефон 0 700 11 111, както и на дигиталните информационни канали на „Топлофикация София“.

На 30 юни Комисията за енергийно и водно регулиране обяви новите цени на топлинната енергия, които ще са в сила от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година. За клиентите на "Топлофикация София" ЕАД утвърдената годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 137,93 лв./мегаватчас, т.е. парното и топлата вода в столицата се увеличават с 0,05%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай