Погнаха инспектори от Стара Загора заради починалия бивш борец

Те ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките

Погнаха инспектори от Стара Загора заради починалия бивш борец | StandartNews.com

Двама полицаи от ОДМВР–Стара Загора са временно отстранени от длъжност заради гонката, завършила със смъртта на 58-годишния бивш състезател по борба.

На база на установени данни за тежки нарушения на служебната дисциплина в днешния ден бяха образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители, съобщи БНТ.

Младшите инспектори от Първо и Второ РУ в Стара Загора ще бъдат временно отстранени от длъжност до приключване на проверките.

На 31 декември полицията в Стара Загора откликнала на сигнал от деца на телефон 112. Според тях мъж ги заплашвал с нож. Започнало преследване между органите на реда и въпросния мъж.  В опита си да избяга той ударил друг автомобил и две патрулки, карал в насрещната лента и минавал между колонките на бензиностанции. Накрая, докато полицаи причаквали беглеца, колата му се забила в бордюр.

След преследването мъжът е починал. Според дъщерите му той е бил пребит и брутално убит от полицаите. От ОДМВР-Стара Загора отрекоха служителите им да са проявили агресия. Назначени са две полицейски проверки и прокурорско разследване, които да установят как се е стигнало до фаталния край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай