От 1 февруари! Промени в градския транспорт

Промените могат да се случат във всички пунктове на ЦГМ

От 1 февруари! Промени в градския транспорт | StandartNews.com

От 1 февруари децата на възраст до 14 години ще пътуват с безплатна карта в градския транспорт в София. От тази дата родителите им ще трябва да сменят пластиките им с нови.

За да се получи такава карта, трябва да се представи удостоверение за раждане на детето и документ, доказващ, че родителите имат постоянен или настоящ адрес на територията на Столичната община.

Всички деца до 14-годишна възраст от 1 февруари ще могат да вземат безплатно документ за пътуване срещу копия на акта за раждане или друг документ, удостоверяващ възрастта на детето, както и документ на родителя, удостоверяващ постоянния адрес. Или, ако няма възможност за постоянен, удостоверение за настоящ адрес на територията на Столичната община”, обясни Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност, предават от Nova.

По думите му подаването на такива документи и получаването на нова пластика могат да се случат във всички пунктове на ЦГМ. Достатъчно е да присъства единият родител, който отговаря на условията и има постоянен или пък настоящ адрес на територията на Столичната община.

Дилчев поясни, че на всеки родител, който е закупил превозен документ, парите, които остават до края на периода на предплатените карти, ще бъдат възстановени. В същото време ще бъде предоставена и нова пластика за безплатно пътуване.

„Картата за деца от 7 до 14 години е пластика, на която ще пише името и ще има снимка на детето. И децата, както и всички други пътници, е задължително в градския транспорт да валидират превозния си документ, така че това да удостовери и редовността на пътуването”, посочи директорът на Центъра за градска мобилност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Вероника Станева
преди 3 месеца

А ,защо само за София? Мима в България само в София има деца?

Откажи
Екатерина Димитрова
преди 3 месеца

А това решение само за децата в София ли важи, и ние като родители на деца в други градове в страната няма как да се възползваме.

Откажи
Ели
преди 3 месеца

Това е решение на Столична община, а не на държавно ниво. Затова! И все пак всички селтаци се довличате в крайна сметка в София. Тогава ще ползвате и Вие!

Откажи
Мими
преди 3 месеца

Добре "гражданко"

Откажи