Хора излизат на протест заради проблем с пенсиите

Протестиращите ще адресират своите потребности до народните представители, министрите, социалното и здравното министерство

Хора излизат на протест заради проблем с пенсиите | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Протест за адекватни пенсии на хората с увреждания се организира в центъра на София днес в ранния следобед.

Демонстриращите ще настояват за повишаване на пенсиите за хората с увреждания от 1 януари 2024 година, както и минималната пенсия за инвалидност да се приравни с минималната за стаж и възраст.

Те ще искат още индексации на пенсиите на всеки шест месеца, увеличаване на детските добавки за увреждания, за скъпоструващо лечение и за всички видове терапии, поети от Здравната каса, и максимални облекчения за родителите.

Друга част от исканията на хората с увреждания са да се реши проблемът с недостига на лекарства в аптеките, да се намери облекчена формула за рецептите.

Протестиращите ще адресират своите потребности до народните представители, министрите, социалното и здравното министерство, съобщи в писмо до медиите Антонио Димитров - организатор на протеста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
bekka
преди 4 месеца

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox

Откажи