Драма след падане на водопада в Бояна, последни данни от Пирогов

Мъжът е подложен на операция, има политравма

Драма след падане на водопада в Бояна, последни данни от Пирогов | StandartNews.com

Мъжът, пострадал при Боянския водопад, е приет в "Пирогов" с политравма, в момента е в операционна зала, съобщиха за БТА от пресслужбата на лечебното заведение.

По информация от "Спешна помощ" в 9:09 часа е получен сигнал за паднал човек в района на Боянския водопад в природен парк "Витоша" и веднага е отишъл екип. Пострадалият е транспортиран в "Пирогов" в много тежко състояние, с травматичен шок.

Той е намерен в съзнание с множество травми по тялото, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст.

Спасителната акция е започнала тази сутрин след сигнал за паднал катерач.

След като е открит, мъжът е обездвижен, свален е със специализиран транспорт и на Копитото е предаден на линейка, която го е откарала към болнично заведение към 12:05 ч., уточниха от ПСС. Сред спасителите е имало реаниматор, който е останал с пострадалия в линейката. Акцията е приключила за планинските спасители към 13:45 ч.

Планинските спасители припомнят на туристите да не поемат рискове в планината. Да тръгват добре подготвени, да не навлизат в опасни склонове, тъй като в момента има вятър в планините и сериозен пренос на сняг.

Спасителите призовават да се използват зимните маркировки задължително и туристите да имат предвид, че е доста студено в планината. Силният вятър усилва усещането за студ и трябва да се носят топли дрехи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай