Блокирани улици и проблеми с градския транспорт в София

По столичните улици и булеварди се виждат снегорини

Блокирани улици и проблеми с градския транспорт в София | StandartNews.com

Източник: БТА

Разчистването на София продължава след обилния снеговалеж и множеството паднали дървета през изминалите два почивни дни.

Над 100 са сигналите, на които аварийните екипи на Столична община са реагирали през изминалата нощ. Очаква се експерти на дирекция Зелена система да извършат оглед за санитарна сеч на определени места на територията на столицата, за да бъдат предотвратени инциденти, каквито наблюдавахме в последните два дни.

През изминалата нощ са обработени улиците на масовия градски транспорт. От сутринта се обработват тротоари, приоритетно се почистват подходите към метростанциите, спирките на градския транспорт.

По столичните улици и булеварди се виждат снегорини. Няма затворени пътища в понеделник сутрин.

"На територията на София през нощта падна кратък снеговалеж. Улиците са почистени, обработени са и срещу заледяване. През деня приоритетно продължават да се почистват тротоарите. Вчера имаше установени проблеми с градския транспорт, бяха затънали автобуси, но вече е установено. В момента има проблем трамваи с номера 10 и 23. Има автобуси, които вървят по маршрутите", каза пред БНТ директорът на столичния инспекторат Николай Неделков.

Заради ниските сутрешни температури има заледени участъци. Собствениците на търговски площи в центъра на София са длъжни да се погрижат за пространствата пред обектите си.

Градският транспорт изпълнява редовните си маршрути, с изключение на временно скъсените на трамвайни линии 10 и 23. Трамвай №10 ще се движи от ж.к. „Западен парк“ до площад „Журналист“ до разчистването на трасето в лесопарковата част и възстановяване на контактната мрежа от паднали клони. От утре ще бъде пуснат заместващ автобусен транспорт.

Движението на трамвайна линия 23 е от ж.к. „Гео Милев“ до депо „Искър“.

Възстановена е работата на над 20 светофарни уредби, на които са отстранени технически проблеми вследствие на силния вятър и валежите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай