Закопчаха юрист за тежки измами, пострадали са пенсионери

Измамата се е случвала чрез фалшив документ

Закопчаха юрист за тежки измами, пострадали са пенсионери | StandartNews.com

Източник: БНТ

Адвокатски сътрудник е задържан и са му повдигнати обвинения за документни престъпления, както и за държане на оръжия и боеприпаси, заради незаконно придобиване на имоти в различни квартали на София, съобщиха на пресконференция от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Мирослав Данаилов, заместник-директор на СДВР, заяви, че са ощетени самотно живеещи възрастни хора и наследници на починали. След месеци работа по случая и акция по задържане, състояла се на 16 януари, са арестувани четирима души.

Началникът на отдел "Разследване" Николай Станчев обясни, че придобитите имоти са апартаменти. При схемата са използвани подставени лица, които, след като придобивали имотите, са правили замяна с обвиняемия за вещи, чиято стойност е драстично по-ниска.

Незаконно придобити са осем апартамента. Заменки са се правили и с евтини имоти извън столицата. Разследването продължава като се предполага, че обвиняемият е подпомаган от длъжностно лице. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане в ареста. Останалите арестувани са разпитани като свидетели и освободени.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Bios
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
Luba
преди 3 месеца

Името,защо не съобщават името!

Откажи
4×4
преди 3 месеца

Той не е единствен във България.Имаш власт ,имаш пари.Народа се страхува от такива измамници.Всичко е нагласено,има процент всеки Висшостоящ.

Откажи