Палежи след скандал! Два рода започнаха истинска война

Разпитани са девет души, пет от тях са със заповед за задържане до 24 часа

Палежи след скандал! Два рода започнаха истинска война | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Скандал между два рода в котленското село Градец доведе до напрежение и палежи, съобщиха от пресцентъра на областната полиция в Сливен, предаде БТА.

Инцидентът е от 16 февруари, като в Районното полицейско управление (РУ) в Котел е получен сигнал около 18:00 часа от жена на 56 години. Тя е съобщила, че група хора са съборили постройката, в която живеят тя и семейството й. Към мястото незабавно са изпратени екипи на "Патрулно-постова дейност" от РУ-Котел и участък „Градец“ за проверка. Изпратен е и екип на филиала за спешна медицинска помощ.

Пристигайки на място, полицаите са установили две горящи едностайни постройки от дървена конструкция, намиращи се в края на селото, извън регулация. Изпратени са два екипа на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Котел, които са ликвидирали пожара в 19:30 часа. Пострадали и ранени не са открити.

Според първоначални сведения постройките са запалени от представители на голям род от село Градец. Между два рода се е създало напрежение и е възникнал скандал. За справяне със ситуацията на място са изпратени екипи от Районните управления на полицията в Сливен, Котел и сектора за "Специални тактически действия" към ОДМВР- Сливен. Напрежението е овладяно. Няма пострадали.

Разпитани са девет души, пет от тях са със заповед за задържане до 24 часа и са отведени в РУ-Котел.  По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура – Сливен.

Селото, в което живеят над 4500 души, често е обект на полицейски акции, свързани с битовата престъпност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи