Главният секретар на МВР хвърли бомба с нови разкрития по топ убийства

Той каза, че се допуска версията да има още хора, оказали помощ при убийството на Пейо Пеев

Главният секретар на МВР хвърли бомба с нови разкрития по топ убийства | StandartNews.com

Източник: бТВ

Напълно възможно е да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев, за което са обвинени майка и дъщеря. Може да има още задържани. Това съобщи пред бТВ главният секретар на МВР Живко Коцев.

Габриела Славова и Красимира Трифонова са задържани, като Габриела е пусната под домашен арест, за да гледа децата си. Малките обаче са под закрила и не са в апартамента й.

Основната версия за убийството е спор за родителски права. Коцев заяви, че експертизите ще дадат още светлина за развитието на престъплението.

„За втората фаза ще представим допълнително доказателства, които да го уличат и да се обоснове постоянното задържане на Габриела“, каза главният секретар на МВР.

Тя е пусната под домашен арест с мотив да гледа невръстните си деца, но тогава не е било ясно, че те са при социалните под закрила, добави Коцев.

Той каза и че се допуска версията да има още хора, оказали помощ на извършителите.

„Възможно е да има и други задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Може да са помогнали за укриване на колата, тялото, да се заличат следите. Доказано е, че жертвата е удушена. Има шокиращ запис, който се използва за нуждите на наказателното производство“, каза Коцев.

Автомобилът на мъжа е открит в гора близо до хижа „Алеко“. Има данни, че тъщата е закарала колата там, затова се разследва и как се е прибрала.

Коцев заяви и че наистина е факт, че Пеев е казвал, че има подозрения, че е бил тровен с опиати и си е направил изследвания седмица преди убийството. „Засега не знаем какви са резултатите, но ще направим повторни такива“, заяви Коцев.

Коцев коментира и убийството на Кирил Русев.

„За пореден път в негативен аспект бяха замесени служители на МВР. Проверяваме дали убийците му са минали границата в резултат на небрежност на служителите ни или има някаква умисъл. За целта е назначена проверка и има образувани три дисциплинарни производства. Служителите са отстранени от длъжност. За мен е странно, че служителите са все пак с над 10-годишен стаж. Има ли са провинения и награди през тези години. Самите убийци на Русев са считали, че ще успеят да заблудят разследващите“, призна главсекът на МВР.

Коцев коментира и влизането в България на единия от "братя" Галеви - покойния Ангел Христов. Дискутирали сме го този въпрос и тогава не са разкрити някакви обстоятелства, подобни на случая с Кирил Русев. Няма съвпадение, няма идентичност, най-вероятно може да е минал и по друг начин - зелена граница, други документи. Това се случва в цял свят, въпросът е подобни случаи да се сведат до минимум, допълни той.

По повод убийството на Димитър от Цалапица и екстрадирането на Рангел Бизюрев от Дания, Коцев обясни, че ръководството на МВР и министър Калин Стоянов имат личен ангажимент към семейството на Митко. Направихме всичко възможно той да бъде издирен и е задържан на територията на Дания. Миналата седмица в петък е гледано искането за екстрадиция от наша страна, потвърдено е от съда и остава да се реши въпросът с втората инстанция, тъй като той обжалва.

Имахме наблюдения, той умело се опитваше да се укрие в различни европейски държави, но в резултат на комуникацията и взаимодействието с партньорите го локализирахме, обясни Коцев. Бизюрев не стоял на едно място, а непрекъснато се движел между различни държави.

Има пропуски и грешки и поради тази причина са възложени проверки дали действията ни са били правомерни при постъпването на сигнала за изчезването му. Това ще се реши от съответните дисциплинарни комисии и ще бъдем нетърпими към подобни прояви. Ние се нуждаем от хора със съвест, достойнство и отговорност към системата и обществото, заяви Коцев.

„Дали ще има нови претърсвания зависи изцяло от разследващия екип. Основният въпрос е да се разкрие обективната истина за самите мотиви, за извършителите, за поръчителите на убийството на Алексей Петров. Тези претърсвания са свързани именно със знаковото, класическо, предумишлено убийство на Алексей Петров“, призна Коцев във връзка с претърсванията в имотите на обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

По думите му Божков бил един от многото проверявани лица за смъртта на Петров.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Killer
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може ----- https://mub.me/bioex

Откажи