Стратегическа атака на Украйна, поразиха важна база на Русия

Жители на Енгелс в Саратовска област на Русия съобщиха в социалните мрежи за серия от взривове

Стратегическа атака на Украйна, поразиха важна база на Русия | StandartNews.com

Източник: АП, архив

Атака с дронове порази град Енгелс, Саратовска област в Русия, където се намира и летище, използвано от стратегическата авиация. Тази нощ на атака бе подложена и Белгородска област, съобщават световните агенции.

Според съобщението на руското министерство на отбраната един е дронът на Белгородска област, а още четири в Саратовска област.

Губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин увери, че по предварителни данни няма пострадали и разрушения. Своевременно и ефективно е сработила ПВО системата.

Жители на Енгелс обаче съобщиха в социалните мрежи за серия от взривове.

Украинската страна не е коментирала все още тази атака с дронове по руските региони.

На база на открити данни на авиобазата край Енгелс се базират самолети от стратегическата авиация Ту-160 и Ту-95МС, които се използват за нанасяне на удари по Украйна. Това е втората атака към базата на Енгелс - първата беше в края на 2022 г., през декември месец и по непотвърдена официална информация общо атаките са били 3.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
лъ5 кф7чо
преди 1 месец

Чудя се Путин кога ще му писне наглостта на украинците и ще пусне някоя от истинските ракети посока Киев

Откажи
Сандо
преди 1 месец

Поставянето на измислени снимки няма да помогне на ВСУ, само ще ядоса ВКС за да ги изтреби като народ и нация. Нищо не са ударили и всички рафинерии работят. Сега по радостна новина. Русия започва производството на ФАВ 3000. 3 точни планирани бомби. Бог да прости изходите. Слава кокаина..

Откажи