Изкуствен интелект ще партнира за проект за криптовалута

OpenAI сформира нов екип

Изкуствен интелект ще партнира за проект за криптовалута | StandartNews.com

Лабораторията за изкуствен интелект OpenAI сформира нов екип, който да оформи начина за управление на софтуера за изкуствен интелект. Идеята е той да се „справя” с пристрастията и други фактори, съобщи подкрепяната от Microsoft компания.

Екипът, наречен „Колективно разпределение", е продължение на работата по програма за безвъзмездно финансиране на експерименти с демократични процеси. Тя беше обявена през май 2023 г. и приключи наскоро.

За да гарантира, например, че само хора могат да гласуват, OpenAI може да си партнира с Worldcoin - проект за криптовалута, който осигурява начин да се направи разлика между хора и ботове, обясни продуктовият мениджър Теди Лий.

„Тъй като продължаваме да преследваме нашата мисия – създаване на супер интелигентни модели, важно е да дадем възможност на хората да предоставят информация директно", коментира пред „Ройтерс” Тина Елунду - един от инженерите и основател на новия екип на OpenAI.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Danqcho
преди 3 месеца

Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: https://cutt.ly/otkaz

Откажи