Пенсиониран US-полковник изгоря като агент през сайт за запознанства

По време на кореспонденцията той често е получавал въпроси относно тайните на националната отбрана на САЩ

Пенсиониран US-полковник изгоря като агент през сайт за запознанства | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Излязъл в пенсия полковник от американската армия в Небраска е обвинен в изпращане на поверителна информация чрез сайт за запознанства, съобщава Би Би Си.

Дейвид Франклин Слейтър е арестуван в събота и днес ще се яви в съда. Той е работел до 2022 г. за Стратегическото командване на НАТО StratCom, което наблюдава ядрения ракетен арсенал на САЩ. Обвинен е в незаконно изпращане на документи, които „могат да бъдат използвани за причиняване на вреда на Съединените щати”.

Повдигнати са му още две обвинения за неоторизирано разкриване на информация за националната отбрана и заговор и е изправен пред 10 години затвор.

В обвинителния акт се посочва, че Слейтър е предал информация, която е научил от поверителни брифинги на StratСom, които са свързани с войната в Украйна. Той изпращал информацията на лице, което смятал за жена в Украйна.

„По време на кореспонденцията той често е получавал въпроси относно тайните на националната отбрана на САЩ”, заявяват прокурорите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 1 месец

Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:---- https://use.my/man

Откажи