Отменени полети в Япония. Какво се случва

Поради снеговалеж

Отменени полети в Япония. Какво се случва | StandartNews.com

Най-малко 100 полета са отменени на летищата "Нарита" и "Ханеда" в японската столица Токио заради снеговалеж. Oколо 11 000 пътници са засегнати. Лошото време се отразява и на железопътния транспорт - по редица линии в столицата влаковете се движат със закъснение, а по някои участъци движението е напълно спряно, съобщава Kyodo News+.

Градските автобуси също се движат с увеличени интервали. Гумите им задължително трябва да бъдат оборудвани с вериги, предотвратяващи плъзгането, тъй като до вечерта по пътищата ще са се образували снежни преспи вследствие на интензивния снеговалеж. Движението е сериозно затруднено. Местните жители са призовани да не излизат на улиците без крайна необходимост.

Много компании са освободили служителите си да се приберат по домовете си още на обяд. На повечето е разрешено утре да работят от вкъщи или да отидат в офиса по-късно през деня. Магазините и ресторантите в Токио също са затворили часове по-рано от обичайното заради снега. Службите за доставки са обявили принудителна пауза в работата си до нормализиране на метеорологичните условия, посочва БТА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай