Ню Йорк посрещна 2024 с легендарен хит на Франк Синатра

Мнозина пристигнаха рано сутринта, за да заемат място в някое от преградените пространства

Ню Йорк посрещна 2024 с легендарен хит на Франк Синатра | StandartNews.com

Източник: Ройтерс

Нова година настъпи под радостните възгласи на десетки хиляди хора със сияещи лица на нюйоркския площад "Таймс скуеър", които бяха обсипани с конфети, прегръдки и целувки, след като наблюдаваха спускането на многоцветното кристално кълбо, отбелязващо настъпването на 2024 г., съобщи Асошиейтед прес.

Обратното броене на цифровия дисплей на един от небостъргачите около централния площад завърши с мелодията от шотландската песен Аuld Lang Syne, последвана от "Ню Йорк" на Франк Синатра.

Мнозина пристигнаха рано сутринта, за да заемат място в някое от преградените пространства, поставени от нюйоркската полиция, преди музикалните изпълнения на Меган дъ Сталиън и Ел Ел Кул Джей преди отброяването до полунощ. Малка армия от няколко хиляди полицаи отговаряше за сигурността на проявата.

Първото новогодишно тържество в центъра на нюйоркския район Манхатън се провежда през 1904 г. и съвпада с откриването на централата на вестник "Ню Йорк таймс". В чест на изданието един от небостъргачите и самият площад са наречени със сегашните си имена. По време на първото празненство са използвани фойерверки, но през 1907 г. фойерверките са забранени в града и вестникът започва да празнува новогодишната нощ, като пуска огромна топка от шпила на висока сграда. Спускането на кристалната топка остава централна част от церемонията и до днес. Сферата с диаметър 3,6 м и тегло 5,3 тона е изработена от почти 2700 триъгълника.

"За пръв път посрещам Новата година на Таймс Скуеър", казва 44-годишната Надя Сьостром, цитирана от Ройтерс. Тя пристигнала  няколко дни по-рано от Стокхолм, за да посрещне празника, и от около 8 ч. сутринта стои между огромните светещи билбордове на площада.

За Маркъс Уошингтън, 49-годишен жител на Бруклин, пътуването е било по-кратко, но също така той за първи път присъства на празника на "Таймс Скуеър". "Усещането е много добро", каза той. "Страхотно. Студено, но страхотно."

Петдесет и един годишният Антонио Рус резервирал полет от Гранада, Испания, за да сбъдне дългогодишна своя мечта. Той се присъединил към множеството хора и влязъл в барикадираната зона рано сутринта. "Още като дете гледах по телевизията това грандиозно шоу, така че трябваше да го видя и на живо", каза той. Нарече го момент, който се случва "веднъж в живота", но подчерта, че не планира да се връща. "Обичам Ню Йорк, но 15 часа са твърде много, за да чакам за един миг."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай