Мехмет Саит Уянък: Турция и България ще работят за постигане на максимални резултати в туризма

Българите са едни от най-честите посетители на Турция, добави още той

Мехмет Саит Уянък: Турция и България ще работят за постигане на максимални резултати в туризма | StandartNews.com

Турция и България са готови да работят, за да получат максимални резултати в туризма. Това заяви посланикът на Турция в София, Мехмет Саит Уянък. 

"В Турция и в България има дестинации, където туристите могат да отидат през всички сезони.

Българите са едни от от най-честите посетители на Турция, за улесняване на туристическия поток, въведохме преминаването на границата с лични карти за българските граждани" добави Уянък. 

 Той и българският министър-председател, Димитър Главчев посетиха граничните пунктове Малко Търново и Капитан Андреево на България, отварящи се към Турция. Уянък подчерта, че извършените тук подобрения имат за цел да допринесат за туризма, като отделят входовете за камиони и пътници един от друг.

Сред гостите бяха Димитър Недялков, заместник-министър на транспорта, Илин Димитров, секретар по туризъм, култура, духовност и образование. На събитието присъстваха и представители на туристически компании в България, журналисти и политици.

Мениджърът на TGA Product Marketing Group, Бурджу Гезероглу направи презентация на тема „Дестинация Турция“. В презентацията беше дадена информация за основните туристически региони на Турция, защитените от ЮНЕСКО и други културно-исторически места, богатото разнообразие от турска кухня, най-важните туристически маршрути в страната и възможностите за настаняване. 

Българският заместник-министър на транспорта Димитър Недялков каза: „Ние обичаме Турция, обичаме вашата кухня, вашия начин на живот. Мисля, че Турция е един от нашите най-видни и важни партньори. Капитан Андреево, разположено между България и Турция, е най-натовареният граничен пункт в светът след Мексико." „И ние работим върху развитието на тази граница. Като Министерство на транспорта имаме доверие в Турция и нашите отношения с Турция."

Събитието беше организирано от Турското посолство в София, съвместно с  турската агенция за насърчаване и развитие на туризма (TGA) под надслов „Дестинация Турция“ в София. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай