Код червено! Байдън звъни на пожар на Зеленски

Какво си казаха

Код червено! Байдън звъни на пожар на Зеленски | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън се е обадил по телефона на украинския си колега Володимир Зеленски днес, за да го увери в подкрепата на Вашингтон за Киев срещу руската инвазия, предаде Ройтерс.

Агенцията се позова на изявление на Белия дом. В съобщението се казва още, че Байден е подчертал необходимостта от възможно най-скорошното одобрение на законопроекта за допълнителна помощ за Украйна от страната на долната камара на американския Конгрес - Камарата на представителите.

На свой ред Зеленски, който в германския град Мюнхен се срещна с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис в рамките на течащата там международна конференция по сигурността, заяви, че е провел телефонен разговор с Байдън.

По време на разговора между двамата украинският държавен глава е изразил надежда, че Конгресът на САЩ ще вземе "мъдро решение" и ще одобри забавилия се пакет от помощи за Киев.

"Обсъдихме настоящата ситуация на бойното поле. Благодарен съм на президента Байдън за пълната му подкрепа", написа още Зеленски в социалната платформа "Екс".

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи