Императорска двойка запали мрежата. Решението

Акаунтът надхвърли 200 000 абонати

Императорска двойка запали мрежата. Решението | StandartNews.com

Императорска двойка взе необичайно решение. 

Японското императорско семейство направи първите си стъпки в социалните мрежи в понеделник, дебютирайки в Инстаграм, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

Потребителите обаче, които са се надявали да попаднат на селфита и други, по-спонтанни от обичайното снимки, вероятно ще останат разочаровани.

Причината е, че първите снимки и видеоклипове, публикувани в официалния акаунт на Агенцията за управление на делата на японския императорски двор, са внимателно подбрани кадри с император Нарухито и императрица Масако, направени по време на скорошни публични изяви, винаги много церемониални.

Това не попречи в понеделник сутринта акаунтът (kunaicho_jp) да надхвърли 200 000 абонати. До вечерта техният брой вече надвишаваше 270 000.

Първата публикувана снимка е на императорската двойка, седнала на диван заедно с 22-годишната си дъщеря принцеса Аико, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От Агенцията за управление на делата на японския императорски двор казаха, че искат обществеността да разбере по-добре официалните задължения на семейството и че Инстаграм е избран заради популярността му сред младите хора.

Дебютирайки в социалните мрежи институцията се надява да се привлече вниманието на по-младите коления кым дейността на императорското семейство, каза за АФП говорителка на агенцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай