Хората плачат за промяна! Ето кога ще са изборите във Великобритания

Лейбъристите се радват на подкрепа от 42,5% от гласоподавателите, а торите на 25,5%

Хората плачат за промяна! Ето кога ще са изборите във Великобритания | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Риши Сунак обяви, че общите избори в страната най-вероятно ще се проведат през втората половина на годината, предаде БНР.

По време на посещение в Ийст Мидландс днес Риши Сунак бе притиснат с въпрос дали изключва избори през май, като отговори, че "работното му предположение" е, че те ще бъдат проведени през втората половина на 2024 г., защото има да довърши проекти за по-доброто управление на икономиката, да намали данъците и да се справи с нелегалната миграция.

Той обаче изключи избори през януари 2025 година, когато е най-крайният срок.

Лейбъристите и либералдемократите в опозиция обвиниха Сунак, че се страхува от ранни избори.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър заяви, че неговата партия е готова за избори по всяко време и "хората плачат за промяна", докато премиерът се крие на "Даунинг стрийт" и изчаква с месеци.

Последното проучване на общественото мнение, направено от Скай нюз, показва, че лейбъристите се радват на подкрепа от 42,5% от гласоподавателите, а торите на 25,5%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Асен
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи