Бивш адвокат на Тръмп изнесе поразителна информация

Това беше първата среща лице в лице между Доналд Тръмп и Майкъл Коен

Бивш адвокат на Тръмп изнесе поразителна информация | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Милиардерът Доналд Тръмп е завишавал стойността на имотите си във финансовите отчети, стана ясно на процес в Ню Йорк за измама. Бившият адвокат и негова дясна ръка Майкъл Коен се яви на свидетелската скамейка и призна, че е помагал да се напише "каквото число каже Тръмп" за недвижимите имоти.

Това беше първата среща лице в лице между Доналд Тръмп и бившия му личен адвокат, откакто Майкъл Коен стана един от най-яростните критици на нюйоркския магнат. Милиардерът, който е фаворит за републиканската номинация за кандидат-президент, нарече Коен лъжец и заяви, че не е направил нищо нередно. Освен този граждански процес срещу бившия президент се водят и четири наказателни дела.

"Позволете ми да кажа, че тук не става въпрос за Доналд Тръмп срещу Майкъл Коен или Майкъл Коен срещу Доналд Тръмп. Става дума за отчетност, просто и ясно, и ние оставяме на съдията да направи всички определения по този въпрос. Благодаря на всички, че дойдохте", заяви Майкъл Коен.

"Той е доказан лъжец, както знаете. Той е престъпник. Той е лежал дълго за лъжа и мисля, че сами ще се убедите в това. Той е лъжец, който се опитва да получи по-добра сделка за себе си, но това няма да се получи. При всеки друг съдия този случай отдавна щеше да е приключил. Не сме направили нищо нередно и това е доказано", посочи от своя страна Доналд Тръмп.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай