Байдън ликува! Печели първичните избори в Южна Каролина

При почти 100 процента преброени гласове

Байдън ликува! Печели първичните избори в Южна Каролина | StandartNews.com

Победа за Джо Байдън. При почти 100 процента преброени гласове Джо Байдън печели първичните избори на демократите в Южна Каролина за излъчване на кандидат за следващите президентски избори в САЩ, с подкрепа от над 96%. На огромна разлика след него са другите двама участници във вота – писателката Мариан Уилямсън и конгресменът Дийн Филипс, които печелят, съответно 2.1 и 1.7 на сто от гласовете. 

Въпреки лесната победа на Джо Байдън първичните избори все още се следят внимателно от анализаторите като тест за популярността му сред избирателите от афроамерикански произход, които му помогнаха да спечели номинацията преди 4 години и възкресиха кампанията му след не особено добрите му резултати в щатите Айова, Ню Хемпшир и Невада.

В настоящия вот резултатът на Байдън в Южна Каролина е далеч по-добър от този през 2020-а година, когато той спечели 49% гласовете, но тогава срещу него се изправиха кандидати като Бърни Сандърс, Пит Бутиджич и милиардерът Том Стайер.

Първичните избори на републиканците в считания за традиционно консервативен щат са планирани за 24 февруари и се наблюдават с голям интерес, защото Доналд Тръмп ще се бори срещу своята конкурентка Ники Хейли в родния и щат, където тя е била и губернатор. 

Според социологическите проучвания Тръмп води на Хейли с почти двоен резултат.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай