Юрген Клоп с предупреждение за дербито Ливърпул-Арсенал

Германският специалист критикува запалянковците след равенството 0:0 срещу Манчестър Юнайтед

Юрген Клоп с предупреждение за дербито Ливърпул-Арсенал | StandartNews.com

Източник: Скай спортс

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп призова феновете да превърнат "Анфийлд" в страховито място за домакинството срещу Арсенал от 18-я кръг на английската футболна Висша лига.

Германският специалист критикува запалянковците след равенството 0:0 срещу Манчестър Юнайтед в първенството и победата с 5:1 над Уест Хям в турнира за Купата на лигата, казвайки: "ако не са в добра форма, да дадат билета си на някой друг". Той изясни думите си в петък вечер, твърдейки, че това не е било критика.

"Наслаждавах се на 99,7 процента от всяка секунда на стадиона, но, ако можем да се справим по-добре, това е всичко. Казах да дадат билета си на някой друг, но хората отговарят, че не е толкова лесно. Нямах предвид буквално. Казах, че се нуждаем от "Анфийлд" на 100 процента истински и нямам търпение за началото на мача срещу Арсенал", обясни още Юрген Клоп.

"Чака ни огромен мач, страхотен. Трябва да сме сигурни, че това ще бъде един истински домакински двубой. Това е всичко, което искам", добави германецът.

Тимът на Ливърпул е трети във временното класиране с 38 точки, а Арсенал е лидер с 39 в актива си. Вторият Астън Вила също има 39, но и мач повече.

"Те са отбор с добър треньор, добре ръководени. Направиха крачка напред тази година и имат уважението ми, но ние искаме трите точки", каза още Клоп.

Попитан за позицията на Ливърпул, че изцяло подкрепя УЕФА в конфликта със Суперлигата, мениджърът на мърсисайдци заяви: "Съгласен съм на 100 процента с това изявление. Доволен съм, че най-после сме наясно, че УЕФА и останалите футболни асоциации не може просто да правят каквото си искат, да увеличават мачовете без да съгласуват решенията си."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай