Тежка присъда за член на "Спартак"

Признат за виновен за контрабанда на наркотици

Тежка присъда за член на "Спартак" | StandartNews.com

Съдът в Амстердам призна нападателя на московския футболен клуб "Спартак" Куинси Промес за виновен за контрабанда на наркотици, съобщава вестник "De Telegraaf". Той получи мярка за неотклонение шест години затвор.

Промес не присъства на заседанието, тъй като в момента е в ОАЕ и се готви за подновяването на сезона със "Спартак". Престъплението е станало в края на януари 2020 година в пристанището на Антверпен. Контрабандистите успели да разтоварят пратка от 650 килограма кокаин и да я транспортират до хангар в близост до пристанището. Митниците заловиха друга пратка, тежаща над 712 кг, на същия кораб.

32-годишният Промес играе за "Спартак" от 2021 година, като преди това беше част от тима от 2014 до 2018 г. През 2017-а той стана шампион на Русия и носител на Суперкупата, а през сезон 2021/2022 взе Купата на страната.

На 19 юни миналата година Куинси Промес беше признат за виновен по обвинение, че е намушкал племенника си в крака и беше осъден на 18 месеца затвор. На 6 февруари Апелативният съд в Амстердам отхвърли жалбата на Промес и му нареди да плати обезщетение на роднината, чийто размер ще бъде определен по-късно. Нападението стана на семейно парти през 2020 година.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай