Шок! Наш известен спортист се простреля с пистолет

Инцидентът станал вчера около 19:00 часа край язовир "Дренов дол"

Шок! Наш известен спортист се простреля с пистолет | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Известният наш биатлонист  Красимир Анев се е самопрострелял край язовир “Дренов дол” близо до Кюстендил, съобщи “Телеграф”. Новината бе потвърдена и от БНР.

Инцидентът станал вчера около 19:00 часа край водоема. Анев се е прострелял със законно притежаван пистолет в корема и незабавно е бил откаран с линейка в столично лечебно заведение.

Красимир Анев е роден в Самоков през 1987 година. Той европейски шампион при юношите за 2007 в индивидуалното бягане, европейски шампион при мъжете на 20 км през 2019 г. в Беларус. Дебютира през 1997, а от 2004 е в националния отбор на България. Участва на Олимпиадите във Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Най-добрите класирания на Анев в състезанията за Световната купа са 8-мо място на 20 km индивидуално в Йостерсунд през 2012/13, 12-то място на 10 km спринт в Хохфилцен през 2010/11 и Оберхоф през 2011/12. Най-доброто му постижение на олимпийски игри е 25-то място на олимпийските игри във Ванкувър 2010.

През 2021 г. пред БНР Анев призна, че помага в българската армия за подобряване на физическата подготовка във Военно-въздушните сили след като прекрати състезателната си кариера през 2020 г. заради скандал с тогавашния президент на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска.

„Горд съм и за мен е чест да съм в редиците на ВВС. С голямо удоволствие ходя на работа“, каза тогава Анев. „Всичко от миналото си остава в миналото. Сега гледам напред. От два месеца съм в тази нова професия и не мога сам да си давам оценка, а и не е редно. Хубавото е, че пак се занимавам със спорт и със спортна дейност. Поддържам форма доколкото мога и ще се радвам и за напред да участвам в състезания по егидата на Световния съвет за военен спорт и ще се радвам ако съм полезен по някакъв начин за доброто представяне на българската армия“, допълни Анев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай