Почина скандална американска спортна легенда

През 2023 г. О Джей Симпсън разкри, че е болен от рак

Почина скандална американска спортна легенда | StandartNews.com

Голямата футболна звезда О Джей Симпсън, който беше обвинен и в крайна сметка оправдан за бруталните убийства на бившата му съпруга и нейния приятел през 1994 г., е починал, съобщи семейството му. Той бе на 76 години.

"На 10 април нашият баща, Орентал Джеймс Симпсън, почина в битката си с рака. Той беше заобиколен от своите деца и внуци. През този период семейството му ви моли да уважавате желанията им за уединение", се казва в изявление от семейството му.

През май 2023 г. Симпсън публикува видео в X, разкривайки, че наскоро е "хванал рак" и "е трябвало да направи цялата химиотерапия". Той добави: "Изглежда, че го победих." Симпсън не уточни естеството на рака.

Тогава през февруари 2024 г. телевизионна станция в Лас Вегас съобщи, че Симпсън отново е бил подложен на лечение за неуточнен рак. Самият Симпсън публикува видео в X този ден, отричайки слуховете, че е бил в хоспис, въпреки че не потвърди или отрече съобщенията, че е болен.

Два дни по-късно в друго видео Симпсън благодари на хората, за които каза, че са се свързали с него, добавяйки "Здравето ми е добро. Искам да кажа, че очевидно се справям с някои проблеми, но мисля, че съм на път да го преодолея."

Орентал Джеймс Симпсън, по прякор The Juice, счупи няколко рекорда като колежански и професионален футболист и разшири своята популярност и богатство като спортен коментатор, филмов и телевизионен актьор.

Всичко това се промени на 12 юни 1994 г., когато бившата съпруга на Симпсън, Никол Браун Симпсън, и нейният приятел, Рон Голдман, бяха брутално намушкани до смърт пред дома на първия в Лос Анджелис, квартал Брентуд. До дни полицията обяви намерението си да арестува бившата футболна звезда за убийствата.

Пет дни след убийствата 95 милиона американци гледаха как белият Форд Бронко на Симпсън - с дългогодишния му приятел Ал Каулингс на волана и Симпсън на задната седалка с пистолет, заплашващ да се самоубие - поведе полицията на 60 мили, ниска скорост телевизионно преследване в Лос Анджелис, което продължи около два часа.

В крайна сметка Симпсън се предаде на полицията и беше изправен пред съда за убийствата. През октомври 1995 г., след 11 месеца от избора на съдебни заседатели до произнасянето на присъдата, Симпсън е оправдан в процес, който се излъчва ежедневно по телевизията и се превръща в международна сензация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай