Изненадващи цени на билетите за чужбина. Летим за 12.99 евро

Тенденцията се потвърждава и от главния изпълнителен директор на "Райънер“

Изненадващи цени на билетите за чужбина. Летим за 12.99 евро | StandartNews.com

Изненадващи цени на билетите за чужбина. 

Билети за самолет до европейски летища могат да се купят на цената на кило хубав кашкавал, показа проверка на „Телеграф“.

Находките са учудващи на фона на традиционната логика, че билетите в Европа поскъпват от май до септември заради ваканциите на учениците и високото търсене в пиковия туристически сезон.

Търсене в сайтовете на трите нискотарифни авиокомпании, които обслужат софийското летище, дава като резултат изкушаващи оферти и то за периоди, в които това не е естествено. Така например билети до Италия се намират за 26 лв. през юни и юли – цената на килограм кашкавал по хипермаркетите у нас.

Билети за Неапол, Милано и Бари се намират на сходни цени. В определени дни цените до Лондон се свличат също до 12.99 евро. Такива оферти има и за Пафос, Кипър. До иначе далечната и скъпа дестинация Барселона през юли пък се намират билети по 60 лв.

Тенденцията се потвърждава и от главния изпълнителен директор на „Райънер“ Майкъл О'Лиъри, който преди дни обяви, че "усещането за рецесия в Европа" може да натисне цените надолу, тъй като определени пътници може да преосмислят плановете си да летят през лятото.

Пред Ройтерс О'Лиъри заяви, че очаква цените през лято 2024 почти да не мръднат спрямо година назад. От авиокомпанията принципно формират ценовата си политика, залагайки на обема на търсенето на билети „в последния момент“.

Ето защо според О'Лиъри все още има има възможност цените да тръгнат нагоре, но вероятността е малка.

„Все още не сме сигурни дали този спад на търсенето се дължи на някакви моментни потребителски настроения, или усещането за рецесия вече реално се настанява в плановете на хората“, допълни О'Лиъри.

Застоят в цените на билетите е изненадващ на фона на очакванията закъсненията в доставките на нови самолети и проблемите с части за двигателите да намалят местата в самолетите за лятото и това да доведе до поскъпване, коментира Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай