Световни музиканти се възхитиха на живописта на Васил Стоев в арт галерия Vejdi

Артистичното семейство има концерт в зала „България“ на 12 октомври

Световни музиканти се възхитиха на живописта на Васил Стоев в арт галерия Vejdi | StandartNews.com

Световноизвестните изпълнители Елисавета Станева-Фогл (виола) и Бернхард Фогл (виолончело) се възхитиха на живописните платна на Васил Стоев, подредени в арт галерия Vejdi .

Артистичното семейство, което има концерт в зала „България“ на 12 октомври, пристигна в България от Австрия  по-рано, за да може преди да започне репетиции да разгледа картините от откритата тези дни експозиция на известния пловдивски художник.

„Възхитени сме от новите творби на Васил Стоев, аранжирани с вкус и въображение в арт галерия Vejdi. Богатата палитра на неговия рисунък е и вълнуваща, и загадъчна, а галерията е много изискано пространство, в което личи, че за твореца е удоволствие да покаже творбите си“, сподели Елисавета Станева-Фогл. Съпругът й разказа, че по-ранни творби на Васил Стоев красят семейния им дом в Австрия.

Елисавета Станева-Фогл е водач на виоловата група в оркестъра на операта в Грац. Тя свири на старинна виола, изработена през 1772 година в Хайлбрун. Бернхард Фогл е соло челист на филхармоничния оркестър на операта в Грац.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай