Министърът на културата: "София филм фест" прави София световна столица на киното

Киното трябва да ви накара да забравите, че седите в зала, каза още той

Министърът на културата: "София филм фест" прави София световна столица на киното | StandartNews.com

"София филм фест"  не живее в клопката на миналото, а с широко отворени очи гледа в бъдещето. Фестивал, за който интересното, красивото и възвишеното не са придобили антикварна стойност. И фестивал, който прави София световна столица на киното.

Всичко това - благодарение на Стефан Китанов и неговия екип. Това министърът на културата Кръстю Кръстев каза на откриването на 28-ото издание на фестивала вчера вечерта в зала 1 на НДК.

"Фестивал, който ни доказва с всяко свое издание, че киното не е тук само, за да накара хората да мечтаят. То е тук, за да ни променя и да ни кара да мислим. И най-вече, киното трябва да ви накара да забравите, че седите в зала. Ето затова "София филм фест" е любим фестивал, открил за себе си невероятната формула за успех - да представя шедьоври на световното кино - и в приятни, и в предизвикателни времена", каза още министърът, цитиран от БТА.

"Позволете ми скромно да изразя радостта и удоволствието си, че Министерството на културата и Националният филмов център също оказват подкрепа на "София филм фест", без който вече не можем да си представим културния календар на България", добави той.

"Да отворим нашите врати към света и да приемем през нашите отворени врати светът тук, у нас", каза Стефан Китанов, директор на фестивала. "Отворете вратите към световното кино!" е мотото на "София филм фест" тази година.

"И тази година фестивалът има ясната и категорична позиция на солидарност с народа на Украйна", заяви Китанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай