Карамазов грабна изумителна награда

Беше награден в ОАЕ

Карамазов грабна изумителна награда | StandartNews.com

Актьорът Владимир Карамазов, който от няколко години се занимава професионално и с фотография, сподели с последователите си в социалните мрежи, че вече държи в ръцете си престижно отличие.

За наградата, свързана с фотографията, разказва самият той.

"Исках да спечеля Xposure International Photography Awards, защото е труден, защото е безплатен и участват голям брой  фотографи (на церемонията май казаха 80 000 кадъра) и защото за разлика от много други конкурси в този има само първо и второ място. Кръговете в журирането са пет и аз ги минавах... Само двама от седемте фотографа щяха да получат имейл, че са победителите и ще бъдат поканени в Шарджа - ОАЕ. Но шанса да получа имейл е малък. След две седмици получих имейл, че съм от двамата победители които ще си поделят първото и второ място. Всичко около пътуването поема фестивала.

На страхотна церемония взех второто място в категорията, но това е една от най-важните ми награди.  Поста го пиша за последните изречения. Как понякога играта, която играеш, започва да се нарежда в твоя полза. Наградата беше повода за пет изключително важно срещи за мен с хора, които са от влиятелните в света на фотографията. Показах им проектите си и всичко започна да се случва бързо. Тези хора ми казаха къде се намирам като фотограф и това което правя на какво ниво е. И че те застават зад мен. Все още в главата ми е каша. Много се радвам, че всичко това започна  точно с този портрет. Парите, които получих като награда ще са за самолетни билети за следващите срещи!", споделя Карамазов.

Наш филм събра очите на света. Засенчи носител на Оскар

Актьорът-фотограф споделя как точно се е получил "златният" кадър, донесъл му голямото отличие и признание зад граница.

"Бяхме във Филипините през 2021 и снимахме Сървайвър.  Христина е от най-близките ми хора, верен приятел и скъп човек. Тя работеше много там, а аз след снимки обикалях с едно разбито моторче из селата в областта на провинция Камаринес Сур. Открих едно живописно рибарско селце срещу което се откриваше гледка към вулкана Майон. Често ходих там, макар и да беше далече. Снимах и си общувах с хората. Изкарвах си много добре всеки път. И всеки път се връщах,  разказвах и и я карах да дойде с мен. Исках да и го покажа. И тя все не искаше, защото имаше работа. Но един път успях да я убедя и Хриси се качи на разбитото моторче. Много исках да си изкара следобед, който да помни. По пътя видях, че небето става все по черно и че ще се излее дъжд такъв какъвто ние в БГ не можем да си представим", разказва той.

"И това се случи. Едвам пристигнахме, а там нито вулкана се виждаше от бурята, нито нищо. Стигнахме до селцето през едни пътеки и стана мазало, все едно кофи с вода ни заливат. Видяхме една барака в която се подслонихме. Бяхме мокри. Започнах нещо да мрънкам, че това е заради нея, защото се е дърпала. Тя се подпря на прага на вратата и аз видях кадъра. Мрачен кадър със страхотна натурална светлина. Започнах да снимам и изведнъж изтичаха две деца. Буквално се нанизаха в кадъра. Погледнах в апарата какво е станало и видях брилянтна композиция с една страхотна жена, която гледа може би към спомените си. Сигурен съм, че някой отгоре ни подари този кадър", убеден е Владо. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай