Големите холивудски студиа с окончателно предложение към стачкуващите

Ще се сложи ли край на протестите

Големите холивудски студиа с окончателно предложение към стачкуващите | StandartNews.com

Големите холивудски студиа са направили "последното, най-доброто и окончателното си предложение" към стачкуващите актьори, като целта е да се сложи край на продължаващия вече четири месеца протест, предаде Ройтерс. 

Съюзът на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP), който представлява "Нетфликс", "Уолт Дисни" и други компании, в събота е дал последното си предложение на представителите на Профсъюза на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA), предават от БТА.

"Преглеждаме го и обмисляме отговор в рамките на контекста на критичните въпроси, разгледани в нашите предложения", се казва в разпространено съобщение на синдикалната организация на актьорите.

Членовете му преустановиха работа през юли с искания за по-високи възнаграждения в ерата на стрийминг телевизията, защита срещу използването на изкуствен интелект (ИИ) в киноиндустрията и други придобивки.

Представител на Съюза на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) не беше открит от Ройтерс за коментар на предложената сделка.

По-рано тази седмица синдикалните лидери изразиха "предпазлив оптимизъм", че скоро може да бъде постигнато споразумение, но също така заявиха, че има различия между двете страни по спорни въпроси, включително и за използването на изкуствен интелект. Актьорите искат гаранции, че техните цифрови изображения няма да бъдат използвани без разрешението им.

Филмовите и телевизионните сценаристи също преустановиха работа тази година в битка за защита от изкуствения интелект и увеличаване на компенсациите в ерата на стрийминг платформите. Те обаче постигнаха споразумение с представителите на студиата в края на септември.

Двойната стачка спря повечето продукции в САЩ, остави хиляди служители без работа и струва на калифорнийската икономика най-малко шест милиарда щатски долара, показват данни на института "Милкен", цитирани от Ройтерс.

Засега снимките на повечето филмови и телевизионни продукции не са възобновени, отбелязва Ройтерс. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай