Една от най-обичаните книги в света, чества своята 80-годишнина

Излиза с ново луксозно издание

Една от най-обичаните книги в света, чества своята 80-годишнина | StandartNews.com

Една от най-обичаните книги в света "Малкият принц" излезе в ново луксозно издание на български в годината, в която чества своята 80-годишнина. 

Използван е иконичният първи превод на книгата у нас, дело на Константин Константинов, както и предговора към него. За финал пък читателите ще могат да се насладят на послеслов от културолога Георги Лозанов, написан през 2009-а за предаването "Голямото четене" по БНТ.

"Малкият принц" е сред най-значимите творби в литературата и има милиони причини за това. Създадена преди 80 години, през 1943-а, историята за момчето със златиста коса, което обикаля планетите, загрижено за своята роза, се чете с вълнение и до днес.

Книгата се приема за автобиографична, тъй като е вдъхновена от реално произшествие в живота на Екзюпери.

Само официално "Малкият принц" е в категорията детска литература. Макар да се изучава още в началните класове и макар главният герой да е тъкмо дете, възрастните често развиват по-дълбок сантимент към историята заради идеите в нея за живота, любовта и смъртта.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Димас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи