Връчват големите награди за устойчив културен туризъм

Проект с българско участие е сред претендентите

Връчват големите награди за устойчив културен туризъм | StandartNews.com

Най-големите проекти за културен туризъм ще бъдат отличени на започващата 16-та международна конференция на Европейската мрежа за културен туризъм (ECTN) в кипърския град Пафос. Градът е обявен за Европейска столица на интелигентния туризъм 2023.

Представители на над 20 държави, на европейски, международни и регионални организации и агенции, на университети и градове участват в годишния форум.

Дискусиите и проявите до събота преминават под основната тема: "Интелигентен туризъм – Интелигентни дестинации: културно наследство и творчество, цифровизация, устойчивост".

Ще бъдат обсъдени новите предизвикателства и възможности за развитие на културния туризъм, включващи иновации за популяризиране на историческото наследство, казаха домакините от Туристическия борд на Пафос.

За 10-и път Европейската мрежа в партньорство с Европейския съвет по туризъм ще отличи най-добрите дестинации за устойчив културен туризъм за тази година. Кандидатите за тях са в 6 тематични категории.

Претендент за наградата в категорията за транснационални продукти е европейският културен маршрут в "Дунавски път на Желязната епоха", който обхваща 8 държави, сред които и България чрез музея в Русе

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай