Феноменът хобитски къщички смая туристи

Намира се на 113 км. от София

Феноменът хобитски къщички смая туристи | StandartNews.com

Каменните къщички се намират край град Луковит. Той се намира в област Ловеч и е на около 113км от София.  Разположен е на двата бряга на река Златна Панега и е обграден с много и разнообразни скални образувания. 

Именно там Андриян Йорданов, или както го наричат Ачо е вложил много усилия и труд и най-вече фантазия. Преобразил е района, като е изградил тези невероятни къщички изцяло от естествени материали. Любовта му към природата го е накарала не само да се заеме с проектирането и построяването им, но и да  облагороди целия район около града с дървени беседки, указателни табели и т.н.

Самите къщички са обособени в две групи – едните се намират в Златния парк на град Луковит, а другите са разположени край село Карлуково, в близост до пещера „Проходна“.

Странните домове с хобитска архитектура и затревени покриви, са изградени изцяло от камък и дърво. Дворът винаги е добре поддържан и красиво озеленен, с нахлупени наобратно глинени съдове по оградата. По стените и дърветата висят къщички за птици в причудливи форми. Макар и частна собственост, портата на имота стои отворена в очакване на всеки любопитен посетител. 

Едно от най-забележителните неща в парка е малка къщичка, която буквално е кацнала в язовир Луковит. До нея може да се стигне с лодка по реката. Към самата къщичка има прикачен мотор и тя буквално може да плава във водата и да се движи.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
НищоЛично
преди 5 месеца

"Луд умора няма" - гласи народната мъдрост .

Откажи
преди 5 месеца

Луд умора няма само се поти...🤣

Откажи
Гринго
преди 5 месеца

Ходих,видях, оцених- 6+

Откажи
Жжжжэф
преди 5 месеца

И кое им е хобитското бе малоумници? Вие книгата чели ли сте? Или поне филма да бяхте гледали.

Откажи
Мария Драгнева
преди 5 месеца

Браво! Радвам се на талантливи, вдъхновени и творяща Хора! П.п.Някои от коментариите горе са нелепи! Ако не можете и сте мързеливи и страхливи...не обиждайте Твореца. Защото думите характеризират автора!!!

Откажи