Хампарцумян за покупката на дом: Правете сценарии с възход и спад

Балонът може да се спука тогава, когато планът за продажба не се осъществи, обясни банкерът

Хампарцумян за покупката на дом: Правете сценарии с възход и спад | StandartNews.com

Депозитната маса в банките нараства, но не би трябва да очакваме един прост депозит да носи достатъчно голям доход срещу една относителна скромна сума. Новият стил на живот с хоумофисите по някакъв начин породи търсене на по-големи жилища. Това заяви банкерът Левон Хампарцумян в ефира на БНТ.

Той запита дали хората изобщо си спомнят да е имало лека зима? Има глобално затопляне, но всяка зима ни изненадва, изненадва общините и всички нас, коментира икономистът във връзка с твърденията, че ни очаква много трудна зима. 

 По думите на Хампарцумян светът излиза от медицинската фаза от пандемията. Има икономически възход като след всяка криза, което води до икономическо пренареждане. Има разлика кой какво да си прави парите. Един по-млад човек с перспектива и предпоставките, които дава младостта, може да си позволи по-агресивно и рисково инвестиране в нещо, поясни банкерът. 

Няма зелено копче за рестартиране на икономиката, каза Хампарцумян. Той посочи, че има и други хора, които купуват жилища с рискова инвестиция, защото цените вървят нагоре и от другата страна няма достатъчно търсене за покупка на жилището на цена, която да отговаря на търсенето. Балонът може да се спука тогава, когато планът за продажба не се осъществи. Докато има кой да купува жилища цените са нормални, докато има кой да ги купува и кой да ги финансира, добави Хампарцумян. 

Той отбеляза, че масовото купувани жилища са до 1000-2000 евро на квадратен метър, в близост до метро. Когато се купуват жилища, човек трябва да бъде по-внимателен и да си прави сценарии с възход и спадове, призова банкерът. Лошите кредити намаляват, но това не бива да успокоява хората, завърши Левон Хампарцумян. 

 

Още новини от света на бизнеса

 

>> УниКредит Булбанк затвърждава лидерската си позиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай