УниКредит Булбанк затвърждава лидерската си позиция

За поредна година, банката заема 6-то място в класирането на финансовите институции от цяла Югоизточна Европа

УниКредит Булбанк затвърждава лидерската си позиция | StandartNews.com

УниКредит Булбанк затвърждава водещата си позиция сред българските банки в класацията на 100-те най-добри банки на SeeNews за региона на Югоизточна Европа (ЮИЕ). Банката е на 6-то място сред най-големите банки от региона и най-високо класираната българска институция, след като успешно се справи и с предизвикателствата на изминалата година и ефектите на пандемията от COVID-19.

"За първи път, откакто преди 15 години SeeNews започна да публикува своята класация на най-големи компании в Южна Европа, търговци на едро и ритейл изпревариха петролния и газовия сектор, появяващи се като лидери по отношение на общи приходи, печалба и брой участници в класацията. Силното представяне на бранша се случва благодарение на подема в електронната търговия в отговор на свързаните с пандемията ограничения за движение на хората, по-лесният процес за онлайн плащане и развитието на нови финансови възможности. Пандемията от коронавирус ускори тенденция, която вече беше в ход от няколко години", коментира Невена Кръстева, главен редактор на TOP 100 SEE.“

TOP 100 SEE, публикуван от SeeNews, е годишен задълбочен справочник за икономическото развитие в региона на Югоизточна Европа (ЮИЕ), предоставящ подробно представяне на най-добре справящите се компании. TOP 100 SEE е единствената годишна класация на най-добрите компании, банки и застрахователи в Югоизточна Европа.

„Въпреки предизвикателствата, екипът на УниКредит Булбанк остава фокусиран в стремежа да предлага работещи решения на своите клиенти. Ролята ни на водеща банка на пазара ни задължава да работим за развитието на цялото общество чрез различни социални инициативи и проекти. Подобни признания ни радват, защото поддържат увереността ни за ефективността на нашите всекидневни усиля“, коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк завърши деветмесечието с отлични финансови резултати. Банката отчете ръст във всички бизнес сегменти, както при банкирането за индивидуални клиенти, така и при корпоративните си партньори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай