Цената на любима напитка удари тавана

Лоша прогноза за реколта 2024

Цената на любима напитка удари тавана | StandartNews.com

Цена на ободряваща напитка удари таван. 

Цената на кафе робуста достигна до най-високото си ниво от 45 години насам. Това показват данни на Международната организация за кафе на фона на усилващия се недостиг.

Измерителят на организацията за цените на едро е нараснал със 17% през април до най-високото си ниво от 1979 г., става ясно от месечен доклад, цитиран от Bloomberg. Виетнам – най-големият производител на робуста – продължава да е изправен пред затруднения със снабдяването заради лоша реколта през предишния и настоящия сезон, посочват от Международната организация за кафе.

Сушата и горещините заплашват районите във Виетнам, където се отглежда кафе, влошавайки още прогнозите за реколта 2024. Фючърсите в Лондон поскъпват през пет от последните шест месеца, което е възможно да се отрази и на потребителите, пише investor.bg

Възстановяването във Виетнам обаче не е изключено да започне още този месец. В същото време реколтите арабика засега са по-богати, което също спомага за известно облекчение на цените.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи