Съдийка с ключови разкрития за Нотариуса и имотната мафия

Хора подписвали предварителен договор, без да знаят какво подписват всъщност

Съдийка с ключови разкрития за Нотариуса и имотната мафия | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Като почти митична личност определи застреляния тази седмица Мартин Божанов - Нотариуса съдия Нели Куцкова. Според нея той е човек, за когото всички са чували във връзка с много дела, но се е разчуло за него едва след разследването на Антикорупционния фонд.

Един човек, който се е нарекъл Нотариус, си позволяваше да влиза в съдебна зала и да заплашва съдии. Имал е толкова стабилен гръб, че не се е притеснявал - вероятно не само в прокуратурата, но и сред политиците. Чувала съм, че е главатар на имотната мафия, каза Куцкова в интервю за Нова телевизия.

По думите й измамите са се осъществявали чрез хора, които подписвали предварителен договор, без да знаят какво подписват всъщност. "Става дума обикновено за възрастни или хора с психически заболявания. Важни са почерковите експертизи. При следващ избор на главен прокурор трябва да се търсят независими, а не услужливи хора. Такива рядко биват избирани, но съм оптимист. Много често по делата се усеща къде се е намесила имотната мафия. Чувала съм, че Божанов има контакти в спецсъда, във всички клонове на правосъдието и МВР. Петьо Петров - Еврото е действал повече по наказателни дела, а Божанов - по такива за недвижимо имущество", коментира тя.

Куцкова сподели, че не е чувала за частен клуб на магистрати и съдии. "Това е добра тема за разследване, защото че има корупция никой не се съмнява и не е редно всичко да се замита под килима. Ако колеги са влизали там с пропускателен режим, това е основание за сериозни обяснения. Не всички са корумпирани, трябва да се знае обаче кои са. Със сигурност след смъртта му трудно ще се разкрият неговите съучастници, но при добросъвестно разследване, може да се нанесат сериозни пробойни на престъпната му мрежа, така че да спре да функционира", смята съдийката.

По повод информациите, че двама съдии от Луковит и София са били заплашвани от убития Мартин Божанов да решават дела в негова полза, тя посочи. "Заплахите към Лазаров и Цариградска ги караха не толкова да се чувстват застрашени, а по-скоро омерзени, че им се нарежда какво да правят. Специално от Лазаров знам, че са го викали в ГДБОП да го питат дали е взел подкуп", разкри Куцкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
ОцелялОтСДС-Чумата
преди 2 месеца

Помня, преди много години, когато СДС-Шайката безчинстваше на всички нива на държавните институции, назначаването на съдии не ставаше чрез конкурси и нямаше ВСС.Исках да се преквалифицирам, поради което се срещнах с една председателка на един Окръжен съд. След като чух: " Кой те изпраща и какво ми носиш" ми се изясниха нещата без излишни пояснения до болка. Корупцията ,като еталон за подражание и стълба за израстване в кариерата я наложи СДС-Чумата .Помните ли паметните думи на един духовно нечистоплътен субект: "Кажи си Иване",обръщайки се към Драгалевския Ай дук (Црън Ваньо)?

Откажи
Замълчи завинаги
преди 1 месец

Тази съсухрена вече и морално нечистоп лътна съдийка много бързо е забравила, че навремето беше бухала на Драгалевс кия гърбав Ай дук, когато СДС -Шайката внедряваше в управление на държавата и институциите корупцията и я направи еталон за подражание за издигане по върховете на властта, така че да вземе да се скрие в дън земя и да се прави на ощипана селска мома.

Откажи