Магистрати проговарят за Нотариуса! Важни изслушвания във ВСС

Има и предложение за дисциплинарка срещу бившия районен прокурор на София Невена Зартова

Магистрати проговарят за Нотариуса! Важни изслушвания във ВСС | StandartNews.com

Източник: БТА

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще изслуша днес по тяхно искане двама магистрати, чиито имена бяха замесени в т.нар. скандал "Нотариуса". Това са апелативният прокурор на София Радослав Димов и следователят от Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Димoв поиска изслушвания часове след като изнудван от Мартин Божанов гръцки бизнесмен обяви, че чрез посредник магистратът предложил да оправи проблемите му с Нотариуса. Тодоров пък в понеделник, след като в края на миналата седмица специалната парламентарна комисия беше депозиран материал, наречен доклад, съдържащ имена на магистрати, за които се твърди, че са посещавали клуб SS, свързван с Божанов. И двамата отричат да са били част от схемата.

Точка в дневния ред на редовното заседание на Прокурорската колегия и второто предложение за дисциплинарка срещу бившия районен прокурор на София Невена Зартова. То е заради, според прокуратурата, умишлено нарушение във връзка с образуваното миналия май дело срещу издирваният бивш следовател Петър Петров, по известен като Петьо Еврото, главен герой в аферата на Антикорупционния фонд "Осемте джуджета".

Проверка на градския прокурор на София Илиана Кирилова показала, че Софийската районна прокуратура не е била компетентна да води такова разследване. Че то стартира след посещение на Зартова в кабинета на главния прокурор Иван Гешев без достатъчно данни за извършено престъпление, а свидетелите са били осигурявани лично от Невена Зартова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90 процента от хората са заразени с паразити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:----- https://shout.to/testa

Откажи