Комисия изслушва трима главни прокурори по случая с Нотариуса

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече беше изслушан в комисията

Комисия изслушва трима главни прокурори по случая с Нотариуса | StandartNews.com

Източник: Антикорупционен фонд

За днес е планирано ново заседание на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса.

Ще бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов относно данни и информация за групи за влияние в прокуратурата и предприети мерки от страна на ръководството. Депутатите ще изслушат и двамата бивши главни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

На последното заседание Сарафов и Цацаров отказаха да се явят, а Иван Гешев беше в чужбина. На заседанието ще бъдат изслушани и трима адвокати.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече беше изслушан в комисията. Тогава заседанието беше закрито, за да може министърът да отговори на депутатите дали е бил Божанов сътрудник на МВР.

„Дали е бил или не е сътрудник едно лице, независимо дали е Мартин Божанов или който и да е било друг, това представлява държавна тайна. Дали едно лице е сътрудник, или не – това по никакъв начин не му дава протекция по отношение на него да не бъде извършено наказателно преследване“, каза министър Стоянов.

Мартин Божанов-Нотариуса беше убит на 31 януари пред дома си в квартал „Горна баня“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай