Голям проблем с Турция! Искат екстрадиране на наши граничари

Инцидентът стана на границата ни край Резово през 2008 година

Голям проблем с Турция! Искат екстрадиране на наши граничари | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

Турската страна иска екстрадицията на четирима бивши български гранични полицаи. Това стана ясно на днешното заседание на Турския наказателен съд в Къркларели.

Бившите гранични служители Михаил Цонков, Николай Петков, Никола Костов и Живко Петков са обвиняеми по дело за смъртта на турски бракониер.

Инцидентът стана на границата ни край Резово през 2008 година.

Сега бившите граничари са обявени за издирване с червена бюлетина от Интерпол и ако напуснат България, могат да бъдат задържани, каза турският адвокат защитник на българските граничари Джошкун Молла.

"Очаква се отговор от българска страна за изпълнението или пък за неизпълнението. Министерството на правосъдието е изпратило до Интерпол искането за задържането на четиримата български граничари. Искат екстрадицията им в Турция. Не става въпрос само за разпит в България и изпращане на показания, а просто искат да бъдат екстрадирани. С "червена бюлетина" са обявени за издирване", каза адвокат Молла, цитиран от БНР.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Aress
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи