Бивш прокурор с разкрития за Нотариуса и зависимости на магистрати

В съдебната система винаги са се навъртали такива лобисти

Бивш прокурор с разкрития за Нотариуса и зависимости на магистрати | StandartNews.com

Източник: бТВ

Поредния голям измамник - така бившият градски прокурор на София Николай Кокинов определи застреляния Мартин Божанов - Нотариуса.

В съдебната система винаги са се навъртали такива лобисти. По-важно е системата да ги разкрива и извежда, каза Кокинов в интервю за бТВ.

Според него Божанов достатъчно добре е мимикрирал в гънките на съдебната система. По думите му винаги се намират клиенти за такъв тип хора. Всяко стадо си има мърша. Понякога има и слаби звена, подчерта той.

Кокинов посочи, че след смяната на Иван Гешев като главен прокурор е настъпило разместване на пластовете в прокурорската система.

Според него е съвсем нормално да се проверява случайното разпределение на делата в Софийската районна прокуратура. Пробойните са там, при случайния избор. Има податливи магистрати. Може да има пробив, ако делото се окаже, при подходящия прокурор, поясно той.

Кокинов изтъкна, че трудно може да се компенсират годините, в които държавното обвинение си е затваряло очите. По думите му Борислав Сарафов иска да се легитимира като лидер на прокуратурата. Бившият градски прокурор смята, че обиска в клуб SS е закъснял. Според него е трябвало да бъде извършен веднага след убийството на Нотариуса, а не 5 дни по-късно, защото така е било оставено време да се укрият доказателства.

Кокинов е категоричен, че хора като Нотариуса и Петьо Еврото се влияят и действат по икономическа логика. Интересуват ги парите. Подобрен брокер може да стане човек, който има необходимите контакти. Лобистите функционират с връзки и познанства, поясни той. Според него създадената парламентарна комисия няма да постигне нищо.

Уличното правосъдие няма втора инстанция. Това показва, че официалното не работи добре, каза още Кокинов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи