Тежко обвинение! Лорер видя "игра" между ГЕРБ и президента

Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, ние няма как да бъдем отговорни за това

Тежко обвинение! Лорер видя "игра" между ГЕРБ и президента | StandartNews.com

Източник: БНТ

В момента върви "игра" между ГЕРБ и президента, обяви в интервю за БНТ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Даниел Лорер.

"Ние нямахме никакъв коментар относно самата личност на Даниел Митов, напротив - той е доказан професионалист. Бил е на тази роля и ние нямаме никакви съмнения в неговите професионални квалификации. Това, което трябваше да се случи е служебният премиер Главчев при положение, че два пъти в една седмица е сбъркал в избора си на външен министър, да заповяда в парламента и да каже: "Обърках се два пъти, имаме проблем с Външно, имаме проблем с политиките на моите избори до момента, какво правим?". Тогава щеше да премине много по-гладко тази смяна, ако тя наистина се налага. Ние от ПП нямаме никаква идея какво се случва там. Виждаме, че президентът и ГЕРБ не могат да се разберат за тази роля, в резултат на което Главчев единствено и само с ГЕРБ избира отново човек от ГЕРБ в рамките на няколко дни", посочи Лорер.

"Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, ние няма как да бъдем отговорни за това или пък да не се противопоставяме, когато може би сме свидетели на едно служебно, което министър по министър се превръща в редовно", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи