Станишев отправи мощен призив към БСП за евроизборите

Ръководството на БСП с упоение работи за самоубийството на БСП, смята той

Станишев отправи мощен призив към БСП за евроизборите | StandartNews.com

Източник: бТВ

Бившият премиер, а сега евродепутат, Сергей Станишев призова за обединение на БСП и другите леви партии за изборите за Европейски парламент. В противен случай, при самостоятелно явяване, ще претърпят поражение, заяви Станишев в интервю за бТВ.

"Левицата е разделена, скарана и ще имаме много по-малко депутати, ако остане така. Единственият изход е обединение между БСП, "Левицата" и други леви партии. Ако не направят обща листа, ще бъдат бити поотделно", поясни той. "Призовавам за обединение", апелира бившият председател на Партията на европейските социалисти.

"Само обединени можем да постигнем добро представителство на европейските избори", категоричен е евродепутатът.

Бившият лидер на социалистите констатира, че "ръководството на БСП с упоение работи за самоубийството на БСП".

Станишев припомни за отстраняването на кмета на Перник, за заклеймяването на евродепутатите и за свалянето на доверието от общинските съветници на БСП в София.

"Успешният кмет на Перник Станислав Владимиров бе отлъчен от БСП, партията издигна друг кандидат за кмет на града и взе 3%. Ръководството на БСП започна война с ПЕС", отбеляза той, като визира нападките на лидерката на партията спрямо евродепутатите социалисти.

"Г-жа Нинова ни обяви за послушковци", каза Станишев по повод обвиненията на партийното ръководство, че те гласували заедно с останалите от ЕП за санкциите срещу Русия и въоръжаването на Украйна. В същото време евродепутатите социалисти никога досега не са подкрепяли подобни резолюции с вота си. Те не подкрепиха и последната резолюция на ЕП за агентите на Кремъл сред евродепутатите.

"Но не на нейния офис е залепен "кървав" афиш с образа на Путин, заради отношението ни към войната в Украйна", отбеляза Станишев по повод упреците на Нинова.

И продължи да онагледява с факти стремежа на ръководството на БСП да самоубива партията - с последния пример за свалянето на доверието общинските съветници на БСП в София от страна на ИБ на БСП.

"Всеки със самостоятелно мнение се обявява за враг", заключи Станишев. Според него "вътрешната опозиция е изхвърлена от институционалните органи на БСП в много голяма степен", поради прочистването на Националния съвет на БСП от несъгласни с линията на председателя.

Станишев коментира и протестите на фермерите в целия Европейски съюз, като изтъкна, че нито една политика не може да бъде успешна, ако няма подкрепата на хората. Евродепутатът акцентира върху факта, че ЕК от една страна налага "зелени" ограничения за земеделците в ЕС, а в същото време отваря вратите за внос от трети страни, като Украйна или Латинска Америка, които не спазват тези ограничения.

Станишев е убеден, че "човекът трябва да е в центъра на политиките". Станишев анонсира, че евродепутатите от БСП организират кръгла маса за големите промени, които настъпват. Форумът е под мотото "Цената на личния преход". На събитието ще бъдат дискутирани трите големи трансформации - зелена, дигитална и демографска.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Р. Овчаров пред пленума
преди 2 месеца

„Гледам сега и другаря Станишев - така хрисимо разговаря тука, но кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 г., когато той с лека ръка изключи от партията бившия двукратен президент на България - Георги Първанов, заедно с втория и третия човек в партията - Румен Петков и Евгени Желев. И сега Станишев ни държи лекции как да се обединяваме и как трябва да го издигнем пак за член на Европарламента”.

Откажи
Читател
преди 2 месеца

Станишев е последният човек, който трябва да раздава съвети. То бива наглост, бива безочие, но толкова ...

Откажи