Стана ясно кой от ПП-ДБ ще бъде председател на СОС

Днес ще бъде избран нов шеф на СОС, който ще бъде член на ПП-ДБ

Стана ясно кой от ПП-ДБ ще бъде председател на СОС | StandartNews.com

Източник: Фейсбук

Седми пореден опит ще направи днес Столичният общински съвет (СОС) да си избере председател. Точката е единствена в дневния ред на предстоящото заседание, обявено на сайта на СОС.

"Епицентър" пише, че вчера е станало ясно от неофициални информации, че днес ще бъде избран нов шеф на СОС, който ще бъде член на ПП-ДБ, но не и свързан със "Спаси София" и съответно няма да е Борис Бонев. Завъртя се името на общинския съветник Цветомир Петров.

Договорката за избора е постигнато на национално ниво, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали за подкрепата. Гласуването ще е тайно.

Вероятно заместник-председател ще е от ГЕРБ, като хората на Бойко Борисов ще получат председатели на ключови комисии в Общинския съвет, ще запазят хората си в общинските дружества.

Вчера проф. Вили Лилков заяви, че очаква да бъде избран постоянен председател на СОС и да има бял дим над "Московска" 33.

Постоянно управленско мнозинство и коалиционно споразумение няма да има, ще се работи с тематични мнозинства в Съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне необходимостта от провеждането на нови избори в София.

Цветомир Петров има скромен 7-годишен опит в публичния сектор, където подобрява процесите свързани с административно обслужване, управлението на собствеността и обществените поръчки.

Целта му е София да развие своя потенциал с подредена и чиста градската среда, с повече спортни игрища и детски площадки за различни възрасти. Категоричен е, че чрез развитието на Витоша, столицата може да се превърне в туристически и културен център.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай