Стана ясна съдбата на третия мандат, ако бъде връчен на БСП

Стана ясно, че спорът на ГЕРБ с ПП-ДБ беше за постове

Стана ясна съдбата на третия мандат, ако бъде връчен на БСП | StandartNews.com

Източник: БНТ

БСП ще върне третия мандат, ако го получи. Този парламент е изчерпан, заяви в интервю за БНТ депутатът-социалист Георги Свиленски.

Загубихме 9 месеца. ГЕРБ най-накрая хвърлиха кърпата. Стана ясно, че спорът с ПП-ДБ беше за постове. Нямаше политики. Това правителство трябваше да си отиде, коментира Свиленски.

Социалистът недоумява защо ГЕРБ си оставя вратичка за работа с ПП-ДБ след изборите, при положение, че сега не могат да се разберат. Той посочи, че на предстоящият вот очаква българските граждани да дадат оценката си за това управление.

За него е важно всяка партия да каже за какво ще се бори в следващия парламент, за да могат гласоподавателите да решат кого да изберат. По думите му БСП са отворени за разговори със всеки, който работи за интересите на България.

Свиленски коментира, че на срещата на бивши членове на БСП в НДК, която се състоя в неделя, са присъствали хора, които от години работят против партията.

"Кои бяха там - Мая Манолова, Георги Първанов, Сергей Станишев. Станишев и хората около него въведоха плоския данък. Оттогава досега най-голямата критика към БСП е защо не го е отменила, защото това не е лява политика. Сега тези хора сядат в една зала и казват, че БСП не произвежда лява политика, а те са левите хора", разказа Свиленски.

Заяви, че организатор на срещата е Иван Таков и го нарече "коалиционния партньор на ГЕРБ в Столичния общински съвет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай